با ظهور سرویسهای جدید، در فضای مجازی به خصوص شبکههای اجتماعی که جذابیت زیادی هم دارند که به نوعی به اشتراک گذاری دادههای اشخاص به صورت نامحدود میباشد ، از جمله سیستمهای اشتراک گذاری عکس، ویدئو و سایر محتواها، سرویسهای جانمایی مثل گوگل ارث، ویکی مپیا و بسیاری دیگر از سرویسهای اینترنتی مبتنی بر اشتراک گذاری اطلاعات، این امکان را به شما می دهند که منابع مشترکی را با دیگران ایجاد کنید.
آیا میدانید اطلاعات مکانی و زمانی شما ، مورد علاقه مجرمان بخصوص سارقان است . زمانیکه از دستگاههای رایانهای همراه مجهز به GPS ، نظیر برخی تلفنهای همراه و تبلت ها استفاده می کنید و در مکانی خارج از محل زندگی خود هستید اطلاعات مکانی و زمانی خود را در سیستمهای جانمایی مثل گوگل مپ و یا گوگل ارث به اشتراک نگذارید و یا سیستم جانمایی خود را غیر فعال سازید.
سایتهای اجتماعی مانند فیسبوک و گوگلپلاس، با توجه به این نکته که مجهز به GPS می باشند، وسیله مناسبی برای سارقان شده تا با استفاده از اطلاعات خصوصی کاربران و آگاهی از نبود آنها در منازلشان، خانههای این افراد را مورد سرقت قرار دهند.
براساس گزارشات اخیر مشاهده گردیده که به روز کردن اطلاعات خصوصی و دادن اطلاعات در مورد زمان سفرها و به اشتراک گذاشتن تصاویر تعطیلات سبب می شوند تا دزدان پس از آگاهی از نبود کاربران در منازلشان، با استفاده از سیستم مکانیاب منازل آنها را شناسایی و مورد سرقت قرار دهند.
پلیس فتا ناجا از کاربران درخواست مینماید که دقت بیشتری در استفاده از این امکانات نموده و در صورتی که مسائل و الزامات امنیتی و اصول محرمانگی در این اشتراک گزاریها رعایت نشوند، متأسفانه آسیبهای جدی در حوزههای فردی و خانوادگی به وقوع می پیوندد